torsdag 30. oktober 2008

Blogg om OD


Ungdommen i Bangladesh lever et liv som vi her i Norge trolig ikke kan gjenkjenne oss særlig mye i. Vi lever et liv i sus og dus hvor vi stort sett kan bestemme selv hva vi skal gjøre store deler av dagen. Vi klager faktisk over at vi må opp tidlig for å dra på skolen, mens barn og ungdom i Bangladesh vil ofre mye for å få et par timer på skolen hver dag. Dette gjelder helt klart spesielt jenter i ung alder, her har Bangladesh stått frem som et godt eksempel med Shonglap- prosjektet.
Med økt kunnskap og opplæring kan kvinner få muligheten til å starte små virksomheter som kan gi dem inntekt(slik vi så i filmen om Shonglap). I neste omgang vil dette føre til at de blir gode forbilder for barn og unge, og det vil med tiden være med å endre kulturen. Ved at kvinner får inntekt, får de større innflytelse på egen hverdag.
Min mening er at skolegang gir god kunnskap, og kunnskap gir folk generelt bedre overskit over deres egne liv, ikke bare i egen betraktning, men også hvordan stilling hver enkelt har i et samfunn.
Operasjon dagsverk er godt for ungdommen i Norge, men selvfølgelig mest betydningsfullt for ungdommen i Bangladesh. Vi får et nærere innblikk i hvor store forskjeller det er fra Norge til Bangladesh, og de får bedre tilgang til utdanning via vår pengestøtte. Operasjon Dagsverk er absolutt et godt tiltak!

Ingen kommentarer: