onsdag 1. april 2009

Vinterland

Anmeldelse av filmen Vinterland.

I dag har vi sett filmen ”Vinterland” i norsktimen. Filmen ble spilt inn i vinterlige omgivelser i indre Troms i 2007. Regissøren av filmen heter Hisham Zaman, som tidligere har blitt nominert til flere nasjonale og internasjonale priser.

I filmen blir vi kjent med hovedpersonen som heter Renas. Renas er en humørfylt kar som har flyttet til kalde Norge. Han har de siste månedene vært gift med en dame som heter Fermesk. De to har aldri møtt hverandre, for de er bare mann og kone på papiret. Fermesk kommer omsider til Norge, og de blir begge overrasket og forbauset over det som møter dem. Ut ifra bilder og telefonsamtaler har de store forventninger til å bli et ekte ektepar, men lykken er ikke langvarig.

Jeg har tidligere sett denne filmen på ungdomsskolen, og den var ikke akkurat mer interessant å se denne gangen. Det er en film som man helt på starten kan ”skjønne” hva som vil skje. Filmen er forholdsvis kort, det vil si i underkant av en time. Men for å være ærlig, så burde den ikke vært et sekund lenger enn det den er.

Spenningskurven i filmen er forholdsvis jevn og lite stigende. Det skjer ingen spesielle handlinger som ikke var forventet, og det er nok det som gjør filmen kjedelig å se på. Underveis er det noen morsomme scener og replikker, grunnet klønete skuespillere og gebrokken norsktale.

Jeg gir filmen karakteren 2, keep up the good work!

1 kommentar:

Svein Erik`s blogg sa...

Helt enig med deg! Fimen burde ikke vart et sekund mere enn 1 time, g spenningskurven er ikke særlig høy.

Bra innlegg, stå på videre ;)