onsdag 18. mars 2009

Reklamefilm for skolen

For et par uker siden fikk vi en gruppeoppgave hvor vi skulle lage en reklamefilm som presenterer skolen vår, og hvilke muligheter vi har på Sandvika. Vi ble delt inn i grupper på seks, og alle gruppene satte seg raskt ned for å planlegge hvordan deres film skulle bli.

Vår gruppe samlet en del ideer på starten, og vi ble fort enige om hvordan filmen vår skulle være. Først startet vi med å lage et ”manus”, hvor vi skrev litt om hva vi skulle fokusere på i filmen. Manuset var ikke veldig detaljert, men det ga en god oversikt og et godt startsted. Vi kom frem til at vi skulle være effektive ved å bruke maks noen timer på filminga, og deretter redigere.

Uka etter startet vi for alvor med å filme. Vi begynte allerede tidlig på dagen, slik at vi utntyttet tiden godt. Underveis kom vi på noen nye ideer, men vi fulgte stort sett den planen vi hadde satt opp på forhånd. Filmingen ble unnagjort på et par timer, mange klipp som nå skulle settes sammen til en film på 4-5 min.
Deretter gikk vi rett på redigeringa, vi hadde veldig lyst til å bli stort sett ferdige denne dagen, så vi var effektive hele veien. Vi ble sammen enige om hva vi skulle beholde, og hva vi skulle klippe bort. Vi diskuterte en del om hvordan musikk vi skulle legge til, og hvor mye tekst vi skulle ha med i filmen. Alle ble enige om at vi skulle ha så lite tekst på filmen som mulig, og heller få med de viktigste kommentarene vi hadde filmet. Underveis møtte vi noen utfordringer, som for eksempel at lyden på klippene hadde forsvunnet da vi spilte av i det programmet vi brukte til redigering. Derfor måtte vi mikse og trikse litt, men vi fikset det :)

Da vi var ferdige med å redigere, satt vi oss ned i fellesskap og konkluderte med at vi var relativt godt fornøyde med det resultatet vi hadde fått.

Synes også at de andre gruppene hadde løst oppgaven på gode måter. Ingen hadde helt "like" filmer, men mange hadde tenkt på samme måte, og jeg mener at alle fikk et godt resultat til slutt.

Det har vært morsomt og interessant å jobbe med denne oppgaven de siste ukene. Det har vært litt annerledes enn vanlig skolearbeid, og det er absolutt godt med litt forandring i hverdagen. Jeg tror vi alle har lært mer om reklame, og hvordan vi formidler et budskap i en film.

Ingen kommentarer: